REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Fixeur” se lansează în cinematografe pe 27 ianuarie


     Fixeur (regia Adrian Sitaru) va rula în cinematografele din București și alte 25 de orașe din 27 ianuarie 2017.
     Lungmetrajul, distribuit de Domestic Film, va putea fi văzut la București, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Focșani, Galați, Gura Humorului, Iași, Odobești, Oradea, Oravița, Pitești, Reșița, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui și Vulcan. 
     Fixeur va fi prezentat în avanpremieră, pe data de 19 ianuarie, de la ora 20.00 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca în cadrul Cinematecii TIFF. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului Adrian Sitaru, a actorului Tudor Istodor și a co-scenaristului, directorului de imagine și producătorului Adrian Silişteanu.
     Proiecții de gală în avanpremieră vor mai fi programate la Cinema Dacia din Bistrița (vineri, 20 ianuarie, ora 20:00), la Cinema Elvira Popescu din București (luni, 23 ianuarie, ora 20:00), la Happy Cinema din Buzău și Focșani (miercuri, 25 ianuarie).        
     Regizorul Adrian Sitaru se va întâlni cu publicul din Sibiu la CineM-A văzut la Habitus, sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 20:00.
     Duminică, 29 ianuarie, Adrian Sitaru împreună cu actorii Tudor Istodor și Andreea Vasile vor fi prezenți la proiecția de gală de la Cinema One Brașov din cadrul Coresi Shopping Center.
     Fixeur a avut premiera mondială, în toamna anului trecut, în cadrul Toronto International Film Festival. Luna trecută, filmul a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor, și Mențiune Specială a Juriului în cadrul Les Arcs European Film Festival.
     Pelicula, cu un scenariu semnat de Claudia și  Adrian Silişteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.
     Detalii: Facebook
(12.01.2017)

Cuvinte cheie: adrian silisteanu, adrian sitaru, fixeur film, premiera romaneasca, tudor istodor

Opinii: