REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Fixeur”, la Festivalul de Film European din Argentina


     Reprezentanța de la Madrid a Institutului Cultural Român, în colaborare cu Ambasada României în Republica Argentina, participă la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului de Film European prin proiectarea filmului Fixeur (regia Adrian Sitaru) în diferite oraşe din Argentina şi Paraguay. Organizat de Delegația Uniunii Europene în Argentina, cu sprijinul Institutului Francez, al Alliance Française și a reprezentanțelor culturale și diplomatice europene reprezentate la Buenos Aires, festivalul s-a impus deja în agenda locală, incluzând aproximativ 15 filme anual.
     Deoarece tema festivalului este „Europa Astăzi”, s-a propus  proiectarea filmului Fixeur, apreciat de critica europeană, fiind şi propunerea României pentru nominalizarea la Premiile Oscar (2018) pentru cel mai bun film într-o limbă străină.
     În acest an, festivalul își propune să fie prezent (în afară de Buenos Aires) și în provincii din Argentina şi Paraguay unde astfel de evenimente sunt rar organizate.  Proiecţiile vor avea loc în Argentina la Buenos Aires (7 mai), Rosario (5-9iunie), Cordoba (31 iulie-4 august) şi în Paraguay la Asuncion (21-25 mai).
     Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român urmăreşte ca cinematografia românească recentă, cunoscută şi apreciată în ultimul timp  în ţari de expresie spaniolă din continentul american, alături de literatură, să devină un vehicul pentru cunoaşterea în ansamblu a culturii române.
     Detalii: ICR
(08.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, festivalul de film european argentina, fixeur film, institutul cultural roman madrid

Opinii: