REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul „România neîmblânzită” la Festivalul de Turism „Na Szage” din Poznań


     În perioada 1-3 februarie 2019, la Poznań are loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Turism „Na Szage” („Pe scurtătură”), manifestare dedicată călătoriilor. Evenimentul se desfășoară în mediul universitar din Poznań, sub patronajul rectorului Academiei de Educație Fizică și Sport și găzduit de aula Academiei.
     Institutul Cultural Român de la Varșovia, pentru a doua oară partener al evenimentului, va prezenta în programul Festivalului filmul România neîmblânzită, în regia lui Thomas Barton-Humphreys.
     Proiecția va avea loc în data de 1 februarie 2019, în aula Academiei de Educație Fizică și Sport din Poznań, care găzduiește cele mai ample manifestări din Festival.
  Filmul, realizat de casa de producţie britanică Off the Fence, în colaborare cu Auchan Retail România şi The European Nature Trust, relevă o călătorie careîncepe pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul din care pelicanii își iau zborul şi unde șerpii de apă înoată în adâncuri). În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent. Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită dezvăluie toate aceste povești incredibile.
     România neîmblânzită va fi prezentat graţie Auchan Retail România, partener al ICR Varşovia în acest proiect.
(30.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul de turism na szage poznan, institutul cultural roman varsovia, romania neimblanzita film, thomas barton-humphreys

Opinii: