REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul „De ce eu?” poate fi vizionat online, prin video-on-demand


De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, filmul inspirat de povestea procurorului Cristian Panait, poate fi vizionat online, prin video-on-demand, pe site-ul oficial deceeu.ro.

Filmul este disponibil pentru publicul internaţional, mai puţin România şi Republica Moldova, unde va putea fi accesat în curând de pe o platformă similară. După crearea unui cont gratuit, De ce eu? poate fi închiriat pentru de 24 de ore, la preţul de 8 euro sau 8,5 dolari. Plata se poate face online, prin intermediul unui card sau cu ajutorul unui cont de PayPal.
Lansat pe 27 februarie, De ce eu? a fost văzut până în prezent de peste 53.000 de spectatori, în cinematografele din România. A avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin şi a câştigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria pentru cel mai bun film din Balkan Competition, la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sofia. Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror şi a presiunilor exercitate asupra sa.
Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuţia este întregită de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras, Virgil Ogăşanu.
De ce eu? este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA şi SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Co-producători: Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers, Cor Leonis Films.
În România, filmul este distribuit de RO Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea vasile, de ce eu film, emilian oprea, film romanesc, tudor giurgiu

Opinii: