REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul “colectiv” este marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv


     Documentarele colectiv, regizat de Alexander Nanau, și Acasă, My Home, regizat de Radu Ciorniciuc, au fost prezentate, cu sprijinul ICR Tel Aviv, în cadrul competiției internaționale a Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv, singurul festival internaţional de film documentar din Israel și unul dintre cele mai bine cotate din lume, desfășurat în perioada 3-12 septembrie 2020. Filmul colectiv a fost cel anunțat drept marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv.
     Regizorul român Radu Ciorniciuc a purtat discuții cu criticul de film Shmulik Duvdevani, în cadrul unei întâlniri de tip webinar, transmisă în direct și accesibile publicului doar cu înregistrare în prealabil. Dialogul cu Radu Ciorniciuc a avut loc la data de 5 septembrie, ora 17.00, iar cel cu Alexander Nanau va avea loc în data de 12 septembrie, ora 20:00. Shmulik Duvdevani predă cursuri despre filmul documentar la Universitatea din Tel Aviv și scrie cronici de film pe platforma Ynet.
     Dan Romașcanu, critic de film, a scris pe  blogul  personal: ”Nu sunt surprins de ecoul internațional al filmului, pentru că problemele sistemului medical, inclusiv lipsa echipamentelor și a capacității, dar și temele legate de corupție și de interese politice sunt subiecte de interes în multe țări, nu doar în România. Vorbesc inclusiv de crizele generate de pandemia COVID- 19. Începând cu realitățile din România, colectiv reușește să spună o poveste cu o validitate universală, Iar povestea spusă bine are un impact remarcabil”. 
     Ediția DocAviv de anul acesta a avut loc, în mod excepțional, doar online, în contextul restricțiilor impuse la nivel internațional, iubitorii de film din Israel putând achiziționa bilete și viziona online filmele pe întreaga durată a festivalului. 
     Întâlnire online cu regizorul Alexander Nanau, în dialog cu criticul de film Shmulik Duvdevani –12 septembrie, ora 20:00. Participarea la webinar este liberă, însă este condiționată de înregistrarea în prealabil.
Detalii: ICR
(11.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa my home film, alexander nanau, colectiv film, docaviv 2020

Opinii: