REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul “Carmen”, de Doru Niţescu, premieră în 23 mai


Filmul Carmen, debutul în lungmetraj al regizorului Doru Niţescu, are premiera în 23 mai, la Cinema Studio.

Carmen a avut premiera mondială în cadrul Competiţiei Oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, unde Rodica Lazăr a fost lăudată pentru performanţa actoricească, şi a fost prezentat în alte festivaluri importante precum Göteborg sau Beijing.
Filmul prezintă drama unei mame, Mariana (Rodica Lazăr), şi a fiicei sale, Carmen (Iulia Lupaşcu). Doar un singur doctor, Sitaru (Adrian Titieni), îi dă şanse de supravieţuire fetiţei şi încearcă orice ca să o salveze. Şefa secţiei (Maia Morgenstern) unde este internată copila consideră însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.
Din distribuţie mai fac parte Mimi Brănescu, care îl interpretează pe Puiu, soţul Marianei, Doru Ana, interpretul rolului Naşul, şi Constantin Drăgănescu, în rolul tatălui lui Puiu. O apariţie specială are actriţa Monica Ghiuţă, iar Maria Obretin este asistenta doctorului Sitaru.
Povestea filmului este scrisă de către scenaristul Tudor Voican împreună cu regizorul Doru Niţescu, având la bază o idee de Cătălin Cocriş, muzica este semnată de Cristian Lolea, imaginea îi aparţine lui Silviu Stavilă, montajul Danei Lucreţia Bunescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Mihai Bogos.
Filmul este produs de Filmex România, producător Titi Popescu, în co-producţie cu Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Filmul Carmen este distribuit de Cinemagix.
Detalii: www.cinemagix.ro / facebook

Cuvinte cheie: carmen film, doru nitescu, premiera romaneasca in 23 mai, rodica lazar

Opinii: