REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmele de Oscar la NexT 2016


     Cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune se văd iarăși la Festivalul Internațional de Film NexT (7-11 aprilie), în cadrul programului Oscars Night. Proiecția are loc vineri, 8 aprilie, începând cu ora 20.30, la CinemaPro din București.
     Câștigătorul de anul acesta a fost Stutterer, regizat de Benjamin Cleary, un film care spune povestea unui tânăr cu defect de vorbire care și-a găsit vocea într-o relație online. Programul Oscars Night propune încă patru povești, cât se poate de diferite. Drama Shok prezintă provocările prin care trec doi prieteni adolescenți în timpul războiului din Kosovo. Comedia Ave Maria pune în opoziție cinci călugărițe catolice și o familie de israelieni, în apropierea Sabatului. Drama Day One este povestea unei femei afgano-americane, aflate în pragul divorțului, care decide să devină translator pentru trupele americane din Afganistan. Iar Everything Will Be Ok, regizat de germanul Patrick Vollrath, este o dramă cu accente de thriller despre un tată divorțat și fiica lui adolescentă. Vollrath mai are un film la NexT anul acesta: The Jacket, despre un băiat, o fată și o jachetă, concurează în competiția oficială.
     Un alt program care revine anul acesta la NexT Film Festival este Short Matters!, colecția de scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2015. Sunt 15 filme din toată Europa, care aparțin unor genuri diferite. Printre ele, și câștigătorul, Picnic, un film croat despre un copil blocat în trafic, în drum spre penitenciarul în care stă tatăl său. Filmele din programul Short Matters! vor putea fi vizionate în sala de proiecții a Institutului Cultural Roman, tot pe data de 8 aprilie, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.
     Detalii: www.nextfilmfestival.ro
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: next 2016, next film festival, oscars night 2016, scurtmetraje oscar

Opinii: