REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme românești la HBO, iulie 2015


Premierele lunii iunie rămân și în programul HBO din iulie. Comedia Alt Love Building, regizat de Iulia Rugină, și thrillerul politic De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu, filme cu mare succes la public, pot fi văzute și în această lună.

Alt love Building este continuarea comediei romantice Love Building, tabăra de reparat relații amoroase, cu trei traineri – Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, care sunt și producătorii filmului realizat de Actoriedefilm.ro.
De ce eu?, producția Libra Film, are un scenariu scris de Loredana Novak și Tudor Giurgiu, inspirat de povestea adevărată a procurorului Cristian Panait. Filmul a avut premiera la Berlinale 2015 și îi are în distribuție pe actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Alin Florea, Dan Condurache, Virgil Ogășanu.
Un alt film românesc în programul HBO din luna iulie este 2+2, o poveste care explorează aventurile ghinioniste a doi prieteni foarte buni, Oscar și Tony, care trăiesc în Miranda, o țară comunistă fictivă. Regizorul Thomas Ciulei i-a ales pentru această comedie pe actorii Cornel Scripcaru, Marius Manole, Mihai Calotă, Gabriel Spahiu, Răzvan Vasilescu.
Ca de obicei, HBO programează documentare românești. Alegerea pentru luna iulie este legată de trei tineri regizori: Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea, cu Omul Pasăre, și Vlad Petri, cu București, unde ești?
Omul Pasăre este Nicolae “Mami” Mihaiță, o legendă printre aviatorii români. La vârsta de 78 de ani, el este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.
Ce au în comun un ofițer de poliție retras, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic și protestatarii împotriva guvernului? Toți s-au întâlnit pe străzile din București, la 23 de ani de la revoluția română, hotărâți să-și ceară drepturile. Vlad Petri le-a urmărit poveștile timp de un an, de la primele zile ale protestelor împotriva guvernului până la zilele referendumului pentru demiterea președintelui. Vlad Petri întreabă București, unde ești?, după ce a urmărit, timp de un an, poveștile oamenilor care au participat la protestele împotriva guvernului de la început până la zilele referendumului pentru demiterea președintelui.
Detalii: hbo.ro

 
 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: 2+2 film, alt love building, bucuresti, unde esti film, de ce eu film, omul pasare film, program hbo iulie 2015

Opinii: