REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme românești la Crossing Europe 2017


     Alexandra Bălteanu şi Roxana Stroe vor fi prezente la Linz cu ocazia celei de-a XIV-a ediţii a festivalului internaţional de film Crossing Europe, ce va avea loc la Linz în perioada 25-30 aprilie 2017.
     Crossing Europe prezintă în competiția de lungmetraje filmul Vânătoare (2016, Germania, regia Alexandra Bălteanu), scurtmetrajul O noapte în Tokoriki (2016, regia Roxanei Stroe) este inclus în secțiunea Cinema Next Europe și Fixeur (2016, regia  Adrian Sitaru) se află în programul European Panorama.
     În cadrul competiţiei de lungmetraje va fi prezentat şi filmul Anişoara (2016, coproducţie Germania-Republica Moldova) semnat de Ana-Felicia Scutelnicu.
     Din juriul competiţiei de lungmetraje face parte Andrei Tănăsescu, iniţiator al Festivalului de Film Românesc de la Toronto, membru al echipei Festivalului Internaţional de Film de la Toronto şi colaborator al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi al Festivalului Internațional de Film Experimental București.
     Vânătoare este conceput de Alexandra Bălteanu ca o lucrare în timpul anilor de studii de regie, este bazat pe povești adevărate, scenariul fiind scris de Xandra Popescu. Filmul aduce în atenție nu doar situația unor prostituate sau violența abuzurilor comise de autorități, care vânează și amendează femeile care practică prostituția, ci şi faptul că sunt puternice, nu se plâng, abuzul fiind un risc pe care ele și-l asumă. Filmul a fost prezentat la ediţia din anul 2016 a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian.
     Detalii: www.crossingeurope.at // www.rkiwien.at 
(14.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anisoara film, crossing europe linz 2017, fixeur film, o noapte in tokoriki film, vanatoarea film

Opinii: