REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Film 4 Fun 2020, ediție specială online


     Festivalul Internațional de Comedie Film 4 Fun se mută anul acesta online. A 12-a ediție a evenimentului cinematografic anual, organizat de Laura Baron pentru Asociația Cine Remember și găzduit tradițional de stațiunea montană Sinaia, va avea loc, în mod excepțional, pe site-ul Film4Fun.ro, în perioada 30 iulie – 2 august 2020.
     „Festivalul de film de comedie Film4Fun este un eveniment de suflet pentru Sinaia și regret că anul acesta nu o să se desfășoare cu public, în locațiile deja consacrate: Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva sau la Muzeul orașului Sinaia- Castelul Știrbey. Mă bucur, în schimb, că partenerii noștri de la Asociația Cine Remember au reușit să mute evenimentul în mediul online, reunind atâtea producții de scurtmetraj.”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
      La a doua ediție de Film 4 Fun cu o competiție internațională de scurtmetraje comice, selecția festivalului include 48 de filme din 20 de țări, alese din 890 de producții înscrise de pe tot mapamondul. Între 30 iulie și 2 august, aceste comedii cinematografice scurte vor putea fi vizionate online, de oriunde în lume, pe site-ul Film4Fun.ro. Spectatorii vor avea șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului.
     Ca și anul trecut, competiția Film 4 Fun va fi jurizată de trei experți, care vor acorda premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Juriul ediției a 12-a a festivalului este compus din regizorul, scenaristul și producătorul croat Pavo Marinkoivć, criticul, istoricul și profesorul de film român Dana Duma și monteurul, producătorul și regizorul britanic Steve Teers.
     Gala de premiere Film 4 Fun 2020 va avea loc, tot pe site-ul festivalului, pe 2 august, fiind urmată de un spectacol de teatru online: comedia „Amor în farmacie”, după Eugène Labiche, în regia lui Dan Tudor.
 
(20.07.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia cineremember, film4fun 2020, laura baron

Opinii: