REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Național de Teatru și Film ”Șerban Ionescu” 2018


     Un nou festival a apărut în București în această toamnă. Festivalul Național de Teatru și Film ”Șerban Ionescu”, inițiat de Magda Catone, a avut o ediție ianugurală la Sala Dalles. Evenimentul este un omagiu adus actorului Șerban Ionescu și a avut în program câteva filme în care a jucat – Umilința, regia Cătălin Apostol, Imposibila iubire, regia Constantin Vaeni, dar și documentarul In Memoriam. Șerban Ionescu, realizat de Andras Demeter la TVR.  În foaierul Sălii Dalles au fost expuse câteva portrete ale actorului, realizate de pictorul Valeriu Mladin, unul dintre prietenii săi.
     Programul a cuprins și câteva spectacole de teatru, printre care  „Încă nu, dar o să fie”, spectacol al companiei Teatrul Elisabeta, în care joacă doi prieteni ai lui Șerban Ionescu, Ștefan Velniciuc și Bogdan Stanoevici, fost coleg de școală cu Magda Catone la clasa profesorului Amza Pellea.
     După proiecția cu pelicula Umilința a vorbit cu spectatorii producătorul Marius Barna de la casa de producție Paradox, povestind întâmplări de la filmări.
     Printre prietenii lui Șerban Ionescu se numără și regizorul Bogdan Drăgulescu, al cărui tată era prieten cu Amza Pellea. În perioada când era profesor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Amza l-a avut student pe Șerban Ionescu și mărturisea că se regăsește în tânărul învățăcel.
     Prima ediție oficială a Festivalului de Teatru și Film ”Șerban Ionescu” va avea loc în 2019, inaugurând Teatrul din Corabia, aflat acum în restaurare. Corabia este orașul natal al actorului.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dragulescu, bogdan stanoevici, festivalul de teatru si film serban ionescu, magda catone, serban ionescu, stefan velniciuc

Opinii: