REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul KINOdiseea 2015


     Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea 2015, ediția a 7-a, este deja un eveniment important, cu un program complex care cuprinde filme, în competiție și în afara ei, ateliere și bal mascat, desfășurate pe o perioadă de zece zile.
KINOdiseea este un festival organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă – Media și al Institutului Francez din București. În afară de problemele generate în mod obișnuit de structurarea unui astfel de festival, organizatorii au avut o problemă suplimentară – restricțiile legate de sălile de cinematograf, așa că au lansat o petiție pentru rezolvarea situației actuale a acestor instituții.  
Selecția de filme din acest an, realizată de Ligia Keșișian Mitulescu, a fost ordonată de tema ”Magia uitată a lumii” și a adăugat o secțiune pentru adolescenți, ”Teenagers in Focus”, dat fiind că spectatorii de la primele ediții ale festivalului au crescut, dar au rămas fideli.
Directorul general al festivalului, producătorul Daniel Mitulescu, recunoaște că la noi încă nu se fac filme pentru copii, dar România a rămas în memoria cinefililor de peste mări și țări cu producțiile regizate de Elisabeta Bostan.
Printre numeroasele ateliere pentru copii au fost și cele de montaj, susținute de Eugen Kelemen, Iulia Murgu și Roxana Szel, dar și cel de scenografie, la care a fost invitată Viorica Petrovici


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: asociatia metropolis, daniel mitulescu, festivalul international de filme pentru copii kinodiseea 2015, kinodiseea 2015, kinodiseea film festival 2015

Opinii: