REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF 2015


A XII-a ediţie a Festivalului Cronograf se organizează la Chişinău, în perioada 12-18 mai. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău acordă Marele Premiu,

în valoare de 1500 de euro, şi Premiul la secţiunea cadRO, în valoare de 1000 euro. Secţiunea cadRO este dedicată filmelor despre români şi comunităţile de români din întreaga lume.
     Anul acesta, CRONOGRAF-ul şi-a extins programul, cu peste 70 de filme proiectate, inclusiv 11 premiere naţionale. Festivalul are cinci secţiuni competitive, cu 49 de producţii. Proiecţiile au loc la Cinematograful Odeon, de dimineaţă până seara. Publicul va desemna câştigătorii Premiului “Simpatia Publicului” şi va participa la întâlniri cu realizatorii.
Cinefilii sunt aşteptaţi la Tipografia 5 (str. V. Pârcălab 45), unde pot urmări, în fiecare seară, 14 - 17 mai, un program special de filme, Filmul ca motor al transformărilor sociale, elaborat de Culture.pl în colaborare cu FIFD CRONOGRAF. Tot aici va fi prezentat Festivalul internaţional de scurtmetraje cu buget redus sau fără buget ClipAward din oraşul Mannheim, Germania.
În programul festivalului sunt masterclassuri pe teme cinematografice, desfăşurate la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.
O noutate a acestei ediţii a FIFD CRONOGRAF sunt proiecţiile în aer liber.  Ele se vor derula în Scuarul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova ULIM (str. V. Pârcălab, 52) şi la Apartamentul Deschis (str. Bucureşti 68/1), cu începere de la ora 21:00. Accesul la aceste proiecţii este gratuit.
Cronograf a pregătit şi proiecţii nocturne. Pe 16 mai,  în cadrul „Nopţii muzeelor”, vor fi proiectate câteva producţii cu tematică istorică la cinemateca Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.
Detalii: icr.ro

 
 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentare romanesti, festivalul cronograf la chisinau, icr chisinau

Opinii: