REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Festivalul Filmului pe Frontieră Salonta, Ediția 1


     Între 23 și 25 August 2019, la Salonta, va avea loc prima editie a Festivalului de Film pe Frontieră. In fiecare seară, publicul va putea viziona pe ecran mare, în aer liber, o selectie de filme românești și maghiare lansate în ultimii ani. Festivalul este deschis publicului larg și va fi un prilej de descoperire și comunicare a celor două cinematografii. În fiecare seară, vor fi prezenți invitați speciali, regizori, actori sau producători ai filmelor, care vor discuta cu publicul după proiecție.
     Printre filmele selectate la prima editie, se numără Parking, în regia lui Tudor Giurgiu, reprezentat de către co-scenaristul filmului, scriitorul Marin Malaicu Hondrari, și X – Scos din Sistem, în regia lui Károly Ujj Mészáros, prezentat de catre producătorul András Muhi. Festivalul are loc de vineri 23 august până duminică 25 august, începând cu orele 19:30, la Turnul Ciunt din Salonta, Bihor. Intrarea este liberă.
     Festivalul Filmului pe Frontiera Salonta este un eveniment organizat de Rova Film, la inițiativa regizorului Marian Crișan, finanțat prin Proiectul Cooperare culturală între cetățenii din zona transfrontalieră Salonta-Gyula (Co-Cultured ROHU-280), proiect inițiat de către Municipiul Salonta, în calitate de Partener Lider, în parteneriat cu orașul Gyula din Ungaria. Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria (www.interreg-rohu.eu), fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de guvernele României și Ungariei.
Detalii: facebook
(20.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul filmului pe frontiera salonta 2019, marian crisan, rova film

Opinii: