REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Festivalul de Film de la Sarajevo va avea loc “fără dar și poate”, însă cel de la Ierusalim se amână


     Festivalului de Film de la Sarajevo a declarat că evenimentul va avea loc în august "fără dar și poate", în timp ce organizatorii Festivalului de Film de la Ierusalim au amânat ediția din 2020.

   "Am lansat festivalul nostru pe timpul Asediului de la Saraievo, în 1995, în mijlocul bombardamentelor și al lunetiștilor, fără mâncare, apă sau electricitate. A găzdui o ediție online a festivalului ne-ar trăda misiunea, chiar și în fața acestui inamic invizibil. Fără dar și poate, Festivalul de Film de la Sarajevo va putea răspunde creativ la situația Covid-19", a declarat  Mirsad Purivatra, directorul de la Sarajevo, pentru Screen: 

     În timp ce Sarajevo merge mai departe cu datele sale din august, iar Karlovy Vary și Locarno se pregătesc să-și declare intențiile, Festivalul de Film din Ierusalim a luat decizia de a amâna ediția din acest an, care fusese programată pentru perioada 16-26 iulie.

     Noa Regev, directorul executiv al Festivalului din Ierusalim și al Cinematecii din Ierusalim, și Elad Samorzik, directorul artistic al festivalului, explorează toate opțiunile alături de consiliul de administrație al festivalului, inclusiv găsirea de noi date în vară.
Detalii: Screen Daily

 

 
 
 
 
 
 

 

(23.04.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: covid-19, elad samorzik, festivalul de film din ierusalim, festivalul de film sarajevo, mirsad purivatra

Opinii: