REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul CineMAiubit 2014


Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, iniţiat la UNATC în urmă cu 18 ani de către profesoara Elisabeta Bostan, este testul de referinţă pentru aspiranţii la statutul de cineast. Programul complex desfăşurat la Cinema Studio are concursuri de Fotografie şi Afiş, competiţie de Ficţiune, Documentar şi Animaţie, lansări de carte de film, workshop de scenaristică MiniMidpoint şi întâlnire între scenarişti şi producători la National Screenwriting Alumni Pitch.
Parteneriatul cu Festivalul de Film Studenţesc de la Beijing a prilejuit prezenţa regizorului şi profesorului Xie Fei, invitat special la CineMAiubit şi preşedintele juriului. Producţiile studenţeşti au fost judecate de un juriu alcătuit din producătorul şi distribuitorul austriac Sasha Wieser, criticul de film Geza Csakvari (director artistic al Festivalului Internaţional de Film Jameson Cinefest din Miskolc, Ungaria), criticul de film Magda Mihăilescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, actorul Gabriel Spahiu, criticul de film Ioan Pavel Azap şi regizorul Andrei Teodorescu, câştigătorul Marelui Premiu la CineMAiubit 2013.
În competiţia cu filme din Anglia, Argentina, China, Germania, Israel şi Rusia, studenţii din România au aflat unde se află pe scara valorilor.
Festivalul este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică  "I.L.Caragiale" Bucureşti (UNATC), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN).
Detalii : festival-cinemaiubit.ro / facebook
 
Imagine: Dan Ţuculescu, Nicolae Cara
 

Cuvinte cheie: cinemaiubit 18, elisabeta bostan, festivalul international de film studentesc cinemaiubit 2014, ucin, unatc

Opinii: