REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Festivalul Anonimul aduce la Bucureşti filme bune şi ţânţari “la borcan”


     La conferinţa de presă organizată la Uniunea Cineaştilor, Miruna Berescu, directoarea festivalului, şi Irina Margareta Nistor, selecţionerul scurtmetrajelor de ficţiune şi animaţie, au prezentat programul şi colaboratorii.

Cea de-a XI-a ediţie (12-17 august) este prima care se desfăşoară în Bucureşti, după celelalte organizate la Sfântu Gheorghe, în Deltă. Vizionările au loc la Cinema Studio şi la Arena Verde Stop. Pentru organizarea festivalului, Fundaţia Anonimul colaborează cu distribuitorul Forum Film şi Fundaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23”, cu UCIN şi CNC. 
Programul începe cu filmul premiat în acest an la Festivalul de la Cannes, Le Meraviglie/ The Wonders, în care adolescenta Alexandra Lungu are rolul principal. Alexandra trăieşte în Italia din 2006, dar va fi prezentă la vizionare împreună cu familia. 
O proiecţie specială este cea din 13 august, când pe malul Dâmboviţei, la Podul Unirea, cinefilii pot să vadă cele 3 scurtmetraje din “Omnibus Anonimul 10”, produse de Saga Film şi regizate, în 2013, de trei actori: Andi Vasluianu - Un Duet, Emanuel Pârvu – Retur şi Dorian Boguţă - Kazimir, care vor fi prezenţi la întâlnirea cu publicul. 
Gala de închidere ne aduce o avanpremieră - A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni, ultimul film în care joacă Philip Seymor Hoffman, distribuit în România de Forum Film.
Toate filmele, lung şi scurtmetraje de ficţiune, animaţie sau documentare, în competiţie sau în programe speciale, sunt proiectate în timpul zilei la Cinema Studio, iar vizionările de noapte sunt la Arena Verde Stop. 
Pentru cinefilii nostalgici, Festivalul Anonimul promite, în cele patru clipuri de promovare, ţânţari “la borcan”, aduşi special de la Sfântu Gheorghe Deltă.
 
Imagine: Nicolae Cara
 


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: festivalul anonimul, irina margareta nistor, laurentiu damian, miruna berescu, scurtmetraj romanesc

Opinii: