REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Eu sunt Dorin”, un nou scurtmetraj realizat de Valeriu Andriuță


     Actorul Valeriu Andriuță are deja un portofoliu bun ca scenarist și regizor, la care a adăugat un nou scurtmetraj: Eu sunt Dorin.
     Eu sunt Dorin este filmul care încheie trilogia despre R.Moldova a regizorului Valeriu Andriuta, produs de Amprenta Films (Iulia Andriuță în co-producție cu Fantascope Films (Florin Șerban). Realizat cu suportul CNC Moldova și CNC România, filmul urmărește povestea lui Dorin, un tânăr din provincie, care se angajează, contra unei sume de bani, să susțină un examen de licență în locul altui student. Dacă în Chers Amis acțiunea are loc într-o cancelarie a unei școli rurale, unde câțiva adulți discută probleme “importante”, iar în Salix Caprea primarul satului este pus într-o situație dificilă de vizita inopinantă a unei delegații din America, în Eu sunt Dorin, regizorul plasează acțiunea în mediul urban. Prins în caruselul unor relații sociale și umane deformate, Dorin are o noapte la dispoziție pentru a-și asuma o nouă identitate. În rolul lui Dorin este Eugeniu Prisăcari, actor la Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” din Chișinău. 
     Imaginea filmului este semnată de Roman Canțîr, cu care regizorul este la a doua colaborare, după Salix Caprea. Muzica originală este scrisă de compozitorul olandez Minco Eggersman. Filmările au avut loc la Chișinău în iulie 2019, postproducția încheindu-se în februarie 2020.
Detalii: facebook
(6.04.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: amprenta film, eu sunt dorin scurtmetraj, eugeniu prisacari, fantascope films, valeriu andriuta

Opinii: