REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„El Clasico” deschide a 3-a ediție HipTrip Travel Film Festival


     HipTrip Travel Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 27-30 octombrie la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Peste 20 de filme din toate colțurile lumii, majoritatea în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii și cinema.
     „Destinațiile pe care ni le alegem, atât cele turistice, cât și cele cinematografice, spun multe despre noi. Plaje tropicale sau vârfuri inaccesibile? Comedii fără pretenții sau experimente arthouse? Fie că vorbim de filme sau de călătorii, moderația e mai mereu un deziderat greu de atins. La a treia ediție de HipTrip, ne-am propus să găsim echilibrul între comercial și artistic, dar și între între 100% travel, 0% cinema, și cinema-și-nimic-altceva. Indiferent de preferințe, ne dorim ca HipTrip să fie acel festival la care călătorești și totodată te simți ca acasă,” a declarat criticul de film Cătălin Olaru, noul selecționer al HipTrip.
     Invitatul special al festivalului este regizorul Halkawt Mustafa, al cărui film, El Clasico, va deschide cea de-a treia ediție HipTrip joi, 27 octombrie. Filmul este propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2015.
     El Clasico spune povestea a doi frați care suferă de nanism, Alan și Shirwan. Ei trăiesc într-un orășel kurd izolat din Irak. Alan visează să întemeieze o familie alături de iubita sa, Gona, dar tatăl fetei, Jalal,  se opune vehement căsătoriei celor doi. Știind că tatăl Gonei, de meserie cizmar, este suporter înfocat al echipei de fotbal Real Madrid, frații se aventurează într-o călătorie primejdioasă către Spania. Alan speră să-l întâlnească pe Cristiano Ronaldo și să-i dăruiască o pereche de ghete de fotbal făcută de Jalal, pentru a-l convinge pe cel din urmă să-i devină socru.
     Pentru că anul acesta motto-ul HipTrip este „Ia-ţi viza de cinefil”, spectatorii care vin la proiecțiile din festival şi pot pleca de la cinematograf direct într-o aventură cu destinație necunoscută. Compania aeriană BlueAir oferă biletele de avion, iar portalul de rezervări turistice Vivolis.ro face cinste cu cazarea la destinația finală.
     Detalii: Hiptrip.ro // Facebook
(30.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin olaru, cinemateca eforie, cinemateca union, hiptrip travel film festival 2016

Opinii: