REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEdiția aniversară NexT 2016 – filme, dezbateri și evenimente specială


     NexT Film Festival, cel mai mare festival de scurtmetraje din România, se deschide oficial mâine, 7 aprilie, la ora 19.30, la Clubul Țăranului.
     Cea de-a 10-a ediție aniversară durează până pe 11 aprilie și propune publicului din București 140 de filme scurte recente, inventive și inovatoare, în nu mai puțin de 16 secțiuni, zeci de invitați speciali, seminarii și petreceri de proporții cosmice. Out in Space, Oscars Night, Avant-garde, NexT is Feminist, LGBT și Hanky Panky sunt doar câteva dintre programele de neratat ale ediției.
     La gala de deschidere, Ada Solomon, inițiatoarea Societății Culturale NexT, și Yvonne Irimescu, coordonatoarea festivalului, vor prezenta cele mai importante momente ale ediției. Deschiderea va fi urmată de scurtmetrajele din secțiunea aniversară „10 ani de NexT”.
     Tot mâine este și prima zi a seminarului de sunet „Plimbări sonore”, susținut de jurnalista și muziciana Maria Balabaș. În aceeași seară, la Cinema Elvire Popesco, de la 19.30, are loc prima proiecție a programului „Video Essays”, în prezența lui Kevin B. Lee,  unul dintre cei mai reputați autori de eseuri video  și membru al juriului Competiției Internaționale NexT 2016.
     Cu ocazia ediției aniversare NexT, Clubul Țăranului găzduiește expoziția „De 10 x NexT”, care adună posterele realizate de artistul vizual și realizatorul de film de animație Matei Branea, din toate cele zece ediții ale festivalului. Curatorul expoziției, Alexandru Ciubotariu, a selectat alături de afișe și câteva schițe, desene pregătitoare și desene originale.
     Detalii: Nextfilmfestival.ro
 

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: expoziție 10 ani de next, festival de scurtmetraj, matei branea, next 2016

Opinii: