REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIrina Margareta Nistor, invitată la Londra de Institutul Cultural Român


     Traducătoarea, criticul de film şi jurnalista Irina Margareta Nistor este protagonista, la Londra, a unei serii de evenimente dedicate carierei sale remarcabile, organizată cu susținerea ICR Londra.
     Vineri, 11 noiembrie, va avea loc, la Cinemateca din cadrul ICR Londra, proiecția filmului Chuck Norris vs Communism (2015), regizat și scris de Ilinca Călugăreanu, urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Irina Margareta Nistor. În weekend, publicul britanic se va mai întâlni cu neobosita promotoare a filmului românesc și internațional la Institute of Contemporary Arts și la Cinematograful Close-Up, unde vor fi organizate două ample dialoguri despre vocația subversivă a cinematografului în timpul dictaturii comuniste și despre film în relație cu politicul.
     Chuck Norris vs Communism, care va mai fi prezentat sâmbătă și la Institute of Contemporary Arts,  a avut premiera mondială la prestigiosul Festival Sundance în 2015, iar premiera britanică a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh, într-un eveniment sprijinit de asemenea de ICR Londra.
     Detalii: icr-london.co.uk // facebook
(09.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chuck norris vs. communism film, ilinca calugareanu, institutul cultural roman londra, irina margareta nistor

Opinii: