REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Două proiecte românești, la Venice Gap-Financing Market


     Cea de-a 5-a ediție a Venice Gap-Financing Market are loc între 31 august și 2 septembrie 2018. Evenimentul este organizat în cadrul Venice Production Bridge, care se petrece în timpul celei de-a 75-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.
     Venice Gap-Financing Market este o platformă care permite proiectelor selectate să își găsească finanțare prin întâlniri cu potențiali producători internaționali.
     În cele trei zile, Venice Gap-Financing Market va prezenta 46 de proiecte internaționale, aflate în ultimele etape de dezvoltare și finanțare. Selecția proiectelor reflectă marea diversitate de stiluri și contexte, conținut și perspectivă, estetică și bugete a proiectelor înscrise în concurs. Selecția este împărțită în 25 de proiecte de lungmetraj de ficțiune și documentar, 15 proiecte de realitate virtuală imersivă și șase proiecte de VR dezvoltate în cadrul atelierului Biennale College Cinema VR.
     În programul dedicat proiectelor de lungmetraj ficțiune participă două filme românești: Insula (regia Anca Damian, Aparte Film, România-Franța) și Și poate mai trăiesc și azi (regia Tudor Cristian Jurgiu, Libra Film Productions, România-Grecia).
     Detalii: Labiennale.org
(17.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, insula film, si poate mai traiesc si azi film, tudor cristian jurgiu, venice gap-financing market, venice production bridge

Opinii: