REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Două lozuri”, o comedie Actoriedefilm.ro


     După succesul primelor două producții, Love Building și Alt Love Building, amândouă regizate de Iulia  Rugină, casa de producție Actoriedefilm.ro ia avânt cu Două lozuri, film scris și regizat de Paul Negoescu. Totul a pornit de la nevoia celor trei profesori – Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, de a-și finalize cursurile de actorie cu ”proba de foc”, lucrul la un film. Au început cu scurtmetraje și au ajuns la examenele de lungmetraj.
     Povestea este inspirată de ”Două loturi”, scrisă de Caragiale, dar Paul Negoescu a dezvoltat-o astfel încât să aducă situația în zilele noastre și să cuprindă o mulțime de personaje. Cei trei actori interpretează ”trei nătărăi” care cumpără un loz – un fante de mahala cu saboți (Dragoș Bucur), un băiat cuminte și cam naiv (Dorian Boguță), un zgârcit care crede în conspirații și ține banii la șosetă (Alexandru Papadopol).
Căutarea lozului pierdut îi duce în situații comice și în contact cu diverși oameni. Prietenii lor, actorii Șerban Pavlu și Andi Vasluianu, au apariții speciale. În rest, personajele sunt asumate de absolvenții școlii Actoriedefilm.ro. Foarte bune costumele create de Mălina Ionescu, dar și imaginea semnată de Ana Drăghici.
Campania de promovare a filmului a avut multe idei originale, inclusiv un concurs la care un spectator va câștiga o Dacia vintage.
 
Imagine: Nicolae Cara
(22.10.2016)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, alexandru papadopol, dorian boguta, doua lozuri film 2015, dragos bucur, paul negoescu, two lottery tickets film

Opinii: