REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul „Satul de demult”, de Dumitru Budrală, este online


Filmul Satul de demult, în regia lui Dumitru Budrală, este disponibil online, integral şi gratuit, cu subtitrare în 6 limbi.

     În 2014, filmul Satul de demult a primit Marele Premiu pentru Cel mai bun film la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic, desfăşurat, între 6 - 8 iunie, la Zlatna.
La scurt timp, filmul a fost inclus în programul Zilele Portului Popular Românesc şi a fost proiectat simultan în 203 parohii ortodoxe româneşti din Italia.
Filmul este tradus în 6 limbi (engleză, franceză, germană, maghiară, italiană şi spaniolă), iar DVD-ul poate fi cumpărat de la casieria Muzeului Astra din Piaţa Mică nr. 11.
Satul de demult este un film despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar care, aşa cum se spune în ghidurile turistice, merită un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul tradiţional, desluşind tainele vieţii de altădată: de ce îşi împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene, ce înseamnă „ropotinul testelor, cât de complicat este un război de ţesut.
Detalii: astrafilm.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film festival, dumitru budrala, muzeul astra sibiu, satul de demult film

Opinii: