REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul ”România neîmblânzită”, premieră în 13 aprilie


     Pe 21 martie a avut loc avanpremiera documentarului România neîmblânzită, la Teatrul Național ”IL Caragiale” din București. Gala s-a bucurat de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a directorului Teatrului Național din București - Ion Caramitru, a actorului Victor Rebengiuc, directorului general al Auchan Retail România - Ionuț Ardeleanu, regizorului Tudor Giurgiu. Au fost prezenți unii dintre “ambasadorii” filmului: actrița Maia Morgenstern, sportiva Andreea Răducan, violonistul Alexandru Tomescu, alpinistul Alex Găvan și jurnalistul Marius Constantinescu - ambasadorul principal al proiectului.
     Au fost prezente Alteța Sa Regală Principesa Maria și Liliana Țuroiu (Președintele Institutului Cultural Român).
     Gazda evenimentului a fost Cătălin Ștefănescu, care, după o scurtă introducere, i-a oferit cuvântul directorului general al Auchan Retail România, Ionuț Ardeleanu, în calitate de producător executiv al filmului România neîmblânzită. Invitat pe scenă, chiar înainte de începerea proiecției, actorul Victor Rebengiuc - naratorul documentarului, a avut o intervenție emoționantă: ”E un film deosebit, un film încărcat de multă dragoste față de natură, de poezie, de lucruri pe care le bănuim, dar nu le-am văzut niciodată."
     La finalul celor 90 de minute ale documentarului, publicul a făcut cunoștintă cu echipa filmului alcătuită din:  Ellen Windemuth - producător executiv, Allison Bean – producător, Thomas-Barton Humphreys – regizor, Nainita Desai -  compozitoarea muzicii și Sarah Titcombe - asistent de producție. Gândit ca un dar pentru toți românii, filmul de lung metraj România neîmblânzită este  un proiect unic, ce dezvăluie frumusețea naturală din Munții Carpați și Delta Dunării. „Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt”, este mesajul pe care-l transmite filmul. Este un lungmetraj documentar dedicat exclusiv naturii din țara noastră, care va fi difuzat în cinematografele din toată țara. Distributia va fi asigurată de Transilvania Film, începând cu 13 aprilie.
     Filmul este produs de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film. Începând cu 13 aprilie 2018, va putea fi văzut în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe.
Detalii: www.romanianeimblanzita.ro / facebook
(22.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: romania neimblanzita film

Opinii: