REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Documentarul “Reţeaua” în Ziua HBO la TIFF, 4 iunie


Documentarul Reţeaua, în regia lui Claudiu Mitcu, va fi proiectat pe 4 iunie, de Ziua HBO la Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în prezenţa regizorului şi a echipei.

     Reţeaua va rula joi 4 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Arta din Cluj Napoca, accesul la proiecţie fiind liber.
În România ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esenţiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienţi. Deşi, teoretic, statul român le garantează cetăţenilor lui dreptul la viaţă, mii de bolnavi nu au putut începe tratamentul la timp, l-au început cu întârziere sau au urmat un tratament incomplet, cu efecte devastatoare asupra şanselor lor de supravieţuire. Pentru mulţi dintre ei, ajutorul a venit de la o reţea de anonimi, cunoscută mai târziu ca "Reţeaua Citostaticelor". Timp de 5 ani, peste 400 de români care locuiesc în Europa de Vest, rudele lor sau simpli turişti au cumparat şi au adus în România medicamentele necesare pacienţilor aflaţi în impas sau medicilor acestora. Fără vreo recompensă materială, de multe ori chiar pe propria cheltuială. Documentarul Reţeaua urmăreşte drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria şi Ungaria până la pacienţii din România, ne prezintă modul în care reţeaua funcţiona şi pe o parte dintre actorii-cheie ai acesteia. Filmul este produs după o investigaţie jurnalistică realizată de Vlad Mixich.
Reţeaua este o producţie Parada Film şi WeAreBasca, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu participarea HBO România.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, claudiu mitcu, parada film, reteaua documentar, vlad mixich, ziua hbo la tiff 2015

Opinii: