REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul „Profu’”, premiat la Jihlava Documentary Film Festival


     Profu’, regizat de Alex Brendea, a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar din secțiunea competițională Between the Seas de la Jihlava International Documentary Film Festival 2019. Programul este dedicat filmelor produse în Europa Centrală și de Est.
     Motivația juriului: „Este un film important care trebuie să fie văzut în lume. Un profesor de matematică lucrează la marginea unui sistem de educație eșuat, devenind mentorul unui grup de elevi. Prin dedicația lui față de educație, acești tineri învață cea mai importantă lecție în viață: trebuie «să te îndrăgostești tragic de ceea ce faci». Pentru sărbătorirea neconvenționalului, pentru îmbrățișarea dezordinii, a imaginației și a pasiunii pentru educație, premiul Between the Seas merge la Profu.
     Din juriu au făcut parte: Timothy Corrigan, Kapka Kassabova, Srđan Keča, Isabella Salton, Alessandro Stellino.
    Prezent la Jihlava Documentary Film Festival în calitate de singur jurat al competiției principale, Cristi Puiu a acordat premiul pentru Cel mai bun film documentarului Fonja, realizat de Lina Zacher. Fonja este despre zece tineri aflați într-o închisoare pentru minori, care au urmat un atelier de film pentru a participa la realizarea documentarului.
     Detalii: Jihlava Documentary Film Festival // Variety
(03.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex brendea, cristi puiu, jihlava film festival 2019, profu documentar

Opinii: