REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul HBO “Toto şi surorile lui” la Festivalul de la San Sebastian


     Documentarul regizat de Alexander Nanau, produs de HBO şi Strada Film în co-producţie cu Alexander Nanau Production, este selectat în secţiunea competiţională New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian (19-27 septembrie).

     O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, Toto şi surorile lui este un documentar observaţional de lungmetraj. Filmările au durat 14 luni, în cartierul Ferentari din Bucureşti. Trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) sunt nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Cei trei au o copilărie atipică şi se străduiesc să înlăture obstacolele din drumul către o viaţă mai bună. 
“Mă bucur că Toto şi surorile lui are premiera internaţională într-un festival de categorie A, dar, mai mult decât atât, că aceasta are loc într-o secţiune rezervată de obicei filmelor de ficţiune”, a declarat regizorul Alexander Nanau. 
     Toto şi surorile lui este un proiect sprijinit de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities şi OSF (Open Society Foundation). Documentarul a participat la IDFA Pitching Forum (2011), Docu Rough Cut Boutique, Cinelink Sarajevo (2012), Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013 şi este sprijinit printr-un grant de către Sundance Institute Documentary Film Programs.  
Toto şi surorile lui va avea premiera la HBO în decembrie 2014. 
Primul film documentar realizat în urma colaborării dintre HBO şi Alexander Nanau Production, regizat de Alexander Nanau, Lumea văzută de Ion B, a câştigat Premiul EMMY® International la categoria Arts Programming, în 2010.
Detalii: www.hbo.ro / facebook

 
 


Cuvinte cheie: alaxander nanau, documentar romanesc, festivalul de la san sebastian, hbo romania, lumea vazuta de ion b, toto si surorile lui

Opinii: