REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentare Astra Film Festival 2017 la București, 9-11 februarie


     Caravana Astra Film on Tour vine la București, la Cinema Muzeul Național al Țăranului Român, cu șase dintre cele mai bune documentare din colecția AFF 2017.
     Vineri, 9 februarie, de la ora 18:00, e programat filmul The Challenge/ Confruntarea (regia Yuri Ancarani), o explorare vizuală realizată cu măiestrie, care redă pregătirile șeicilor din Qatar  pentru un concurs cu șoimi. Taste of cement/ Gust de ciment, în regia lui Ziad Kalthoum, un film poetic despre drama refugiaților sirieni, va rula de la ora 20:00.
     Sâmbătă, 10 februarie 2018, de la ora 18:00, este programat filmul Bad Kids/ Copii-problemă (regia Keith Fulton), un documentar observațional care-i urmărește pe parcursul unui an pe câțiva dintre elevii cu probleme și pe directoarea inimoasă a liceului californian Black Rock. De la ora 20:00, cinefilii de la MȚR vor urmări filmul PhoeniXXX (regia Mihai Gavril Dragolea), distins cu Premiul pentru cea mai bună cercetare în secțiunea România la AFF 2017, un film care dezvăluie viața offline a două modele de videochat.
     A treia zi de proiecții Astra Film on Tour, duminică, 11 februarie 2018, începe la ora 17:00 cu filmul Convictions/Comisia de recrutare, regia Tatiana Chistova, un film care oferă o privire rar întâlnită în măruntaiele mașinăriei birocratice prin care sunt obligați să treacă toți tinerii considerați apți pentru serviciul militar în societatea tot mai militarizată din Rusia de azi. De la ora 19:00, va rula Communion/Prima împărtășanie de Anna Zamecka, un film emoționant despre eforturile unei tinere de a menține laolaltă o familie disfuncțională.
     Astra Film On Tour la București este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Județean Sibiu, Muzeul Național al Țăranului Român. Cea de-a XXV-a ediție a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu între 15 și 21 octombrie 2018.
(7.02.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film sibiu 2017, caravana astra film 2018, cinema muzeul taranului roman, mihai dragolea

Opinii: