REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Documentare Aristoteles Workshop la “Visions du Réel”




     Filmul documentar Mohamed Tomescu, realizat anul trecut la Aristoteles Workshop (AW), va participa la Festivalul Internaţional de Film „Visions du Réel”, în cadrul secţiunii „Premiers Pas”, destinată tinerilor cineaşti aflaţi la debut. Festivalul are loc în perioada 25 aprilie - 3 mai la Nyon, în Elveţia.
Mohamed Tomescu este numele personajului principal, un tânăr sirian care compune muzică şi trăieşte împreună cu bunica sa în satul Vama, din judeţul Suceava, departe de războiul din Siria, dar din păcate şi de tatăl său natural. Mohamed Tomescu semnează coloană sonoră a filmului.
Scurtmetrajul documentar (24 min.) a fost realizat la ediţia trecută a atelierului Aristoteles Workshop, în judeţul Suceava, de o echipă formată din: Olesya Bortnyak - regia (Ucraina), Norbert Fodor – imaginea (România), Răzvan Ilinca – sunetul și montajul (România). Filmul este produs de Dan Nuţu, iniţiatorul şi organizatorul Aristoteles Workshop. Atelierul de documentare este susţinut de Canalul ARTE/France şi Centrul Naţional al Cinematografiei.
     O altă studentă a ediţiei 2013 a atelierului Aristoteles, Iulia Matei, a fost selectată să participe cu filmul Nouă vieţi în cadrul aceleiaşi secţiuni. Prezenţa ei la Nyon este susţinută de Institutul Cultural Român.
Competitorii de la secţiunea “Premiers Pas” sunt din Elveţia, Franţa, Japonia, Germania, Cuba, Belgia, Brazilia, Filipine, Ungaria, Spania, India, Polonia şi România.
Detalii: www.icr.ro  www.visionsdureel.ch
 

Cuvinte cheie: aristoteles workshop, documentar, film romanesc, mohamed tomescu, noua vieti, vision du reel

Opinii: