REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară 2014


„Eroi şi antieroi din Balcani” a fost tema Divanului din Portul Cultural Cetate (26-31 august), atât pentru selecţia de filme, cât şi pentru simpozionul la care au participat critici şi istorici de cinema din 7 ţări: Bulgaria, Croaţia, Grecia, Marea Britanie, Serbia, China şi România.
Au fost vizionate 12 lungmetraje şi 51 de scurtmetraje. Proiecţia-eveniment a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară a fost O vară de neuitat/ Un été inoubliable , regia Lucian Pintilie, de la a cărui realizare s-au împlinit 20 de ani. Filmul a rulat în prezenţa regizorului, invitatul special al Divanului, şi a lui Marie-France Ionesco, fiica dramaturgului Eugène Ionesco.
Spectacolele culinare au fost susţinute de Arza Murat Sabrieva şi Jana Levenuva Gonţici din Vidin şi de Mircea Groza, care a refăcut secvenţa de gătit pe care a interpretat-o în filmul Usturoi, care a rulat în Portul Cultural Cetate.
Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu”, cu sprijinul  TV 1000, în parteneriat cu CNC, ICR, Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană.
Detalii: facebook
Imagine; Nicolae Cara

 

Cuvinte cheie: divanul degustatorilor de film si arta culinara, divanul din portul cetate, eroi si antieroi din balcani, film balcanic, film usturoi, lucian pintilie, mircea dinescu, o vara de neuitat

Opinii: