REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Distanța dintre mine și mine”, un proiect cu patru femei


     Producătoarea Ada Solomon a propus un proiect despre poeta Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu. Distanța dintre mine și mine este un documentar-portret, o construcție sofisticată în care sunt incluse un interviu filmat în SUA, imagini de arhivă, muzică și versuri compuse de Nina Cassian în diferite etape ale vieții, fragmente din poeziile ei, filmări ale lui Alexandru Solomon în timpul vacanței la mare, pe vremea când era adolescent și familia lui era prietenă cu poeta.
     Distanța dintre mine și mine are fluiditate și tensiune, așa cum este și personajul. Nu are niciun moment în plus, fără rost, totul este elegant calculat. Îl urmărești ca pe un film de ficțiune, cu interes și emoție.
     A fost inclus în selecția de filme românești de la Les Film de Cannes à Bucarest 2018. La proiecție au participat Ada Solomon, Mona Nicoară și Dana Bunescu, iar discuția a fost moderată de criticul de film Andrei Tănăsescu.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
  


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, dana bunescu, distanta dintre mine si mine documentar, les films de cannes a bucarest 2018, mona nicoara

Opinii: