REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Dispozitiv 0068”, în competiția oficială la Tallinn și Zubroffka IFF 2015


     Dispozitiv 0068 (r. Radu Bărbulescu) a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Sleepwalkers (17 – 21 noiembrie 2015), în cadrul Tallinn Black Nights Film Festival și la Zubroffka IFF (2 – 6 decembrie 2015).

     Cu o poveste simplă, în trei personaje, inspirată de zicala „baba și mitraliera” și de haosul generalizat din timpul Summit-ului NATO din București, Dispozitiv 0068 vorbește despre legătura fragilă dintre viață și moarte, (dez)echilibrul dintre destinele personajelor și dintre umor subtil și dramatism.
     Odată instalat în apartamentul bătrânei, lunetistul asigură perimetrul pe parcursul Summit-ului NATO. El o descoperă pe proprietara apartamentului în pat, o bătrână aproape paralizată, care nu vorbește deloc. După ce Neluța, femeia care are grijă de casă și de proprietara în vârstă pleacă, cei doi rămân în apartament, într-o liniște stânjenitoare. Câteva ore mai târziu, bătrâna își face curaj și îl roagă pe lunetist ceva ce le va schimba amândurora viața.     
     Producția Alien Film îi are în distribuție pe Cuzin Toma, în rolul unui lunetist SPP, Tatiana Iekel, în rolul bătrânei, proprietara apartamentului în care lunetistul își instalează postul de observație, și Adina Lucaciu.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alien film, cuzin toma, dispozitiv 0068 film, radu bărbulescu, scurtemetraje românești

Opinii: