REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Dincolo de calea ferată”, proiecție la închiderea Festivalului BUZZ CEE 2016


     Prima ediție a Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ CEE (4-8 mai) se va deschide miercuri, 4 mai, cu premiera națională a comediei Highway to Hella (regia Aron Lehmann, Germania, 2015), după Gala de deschidere prezentată de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu la sala Teatrului „George Ciprian” din Buzău.
     Sâmbătă, 7 mai, în cadrul secțiunii tematice BUZZ Ungaria vor fi prezentate 2 filme: Liza, zâna Vulpe (regia Károly Ujj Mészáros, 2015), de la ora 16.00, la sala Teatrului “George Ciprian”, și Fiul lui Saul (regia László Nemes, 2015) de la ora 17.00, la Cinema Dacia 3D.
     În cadrul BUZZ Women, secțiunea care reunește producții ale regizoarelor din Europa Centrală și de Est, vor rula, în prezența autoarelor, Victoria (regia Maya Vitkova, 2014), o dramă bulgărească realizată în co-producție cu România, și Aliyah DaDa (regia Oana Giurgiu, 2015), un documentar despre emigrarea evreilor din România. În cadrul aceleiași secțiuni vor mai putea fi văzute filmele Cardiopolitica, (regia Svetlana Strelnikova, Rusia, 2014), un documentar care face radiografia unui oraş măcinat de interese politice, și Sonia și taurul (regia Vlatka Vorkapic, Croația, 2012), o comedie romantică cum numai în Balcani se face.
     De asemenea, din selecția BUZZ CEE fac parte și scurtmetrajele a 4 tinere autoare românce: În tractor (regia Simona Constantin), In The House (regia Ana-Maria Comănescu), Paper Bag (regia Roxana Bențu) şi Black Friday (regia Roxana Stroe).
     Gala de închidere a festivalului, în cadrul căreia vor fi acordate cele 3 trofee – Long BUZZ, Real BUZZ și Short BUZZ –, va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Teatrul „George Ciprian”, și va fi urmată de proiecția filmului Dincolo de calea ferată, cel mai recent lungmetraj al lui Cătălin Mitulescu.
     Detalii: Buzzcee.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada film, buzz cee 2016, by the rails film, dincolo de calea ferata film, festival de film buzau

Opinii: