REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Dincolo de calea ferată” în cinematografe din 22 aprilie


     Dincolo de calea ferată, cel mai recent film regizat de Cătălin Mitulescu, se lansează în cinematografele din România pe 22 aprilie.
     Radu (Alexandru Potocean) se întoarce din Italia după o absență de un an și își găsește soția (Ada Condeescu) total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere și confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată și toți prietenii petrec la o nuntă în cartier. Dincolo de calea ferată e o poveste relațională despre capacitatea unei femei de a reface țesătură familială destrămată, despre jocurile de putere dintre genuri și despre un moment simbolic în tranziția românească: emigrația masivă spre Vest, înspre o lume aparent mai bună, dar care o lasă în urmă, spre uitare, pe cea veche.
     Filmul este o co-producție România-Italia-Suedia, produs de Strada Film, Film I Väst, The Chimney, Digital Cube, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Societății Române de Televiziune, Media Programme-Call for Proposals 25/2010, Fundația Fildas Art, Trentino Film Commission.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada condeescu, alexandru potocean, by the rails film, catalin mitulescu, dincolo de calea ferată film, premiera romaneasca

Opinii: