REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Dezbatere pe tema educației sexuale, la Oscar Weekend


     Elevi de la liceele din București vor participa la o dezbatere pe tema educației sexuale, după avanpremiera filmului 120 BPM/bătăi pe minut al regizorului Robert Campillo, care a abținut în 2017 Marele Premiu la Cannes.
     Evenimentul are loc în cadrul Oscar Weekend de la Cinema Elvira Popescu și este programat pentru vineri, 19 ianuarie, începând cu ora 17:30. La discuția moderată de psihosociologul Vintilă Mihăilescu vor mai participa cadre didactice, psihologi, medici și un reprezentant al asociației ACCEPT.
     Sunt doar şase ţări în Uniunea Europeană care nu includ „Eduația sexuală” în programa şcolară, iar România este printre ele. Studiile arată că în lipsa educației sexuale, peste 50.000 de minore au devenit mame în ultimii 6 ani în țara noastră, iar România este fruntaşă la avorturi și codaşă la contracepţie în Europa.
     Pentru elevii de liceu care au peste 15 ani și doresc să participe la dezbatere însoțiți de profesor, accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de înscriere la adresa: contact@piartvision.com, până pe 18 ianuarie. Elevii de liceu care au peste 15 ani au acces la bilete cu valoare de 5 lei. Reducerea se aplică pe baza prezentării legitimației/carnetului de elev.
     Detalii: filmedefestival.ro/oscar-weekend/
(17.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 120 batai pe minut film, cinema elvira popescu, dezbateri cinepolitica, oscar weekend 2018, vintila mihailescu

Opinii: