REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Dezbatere la Astra Film Festival după un film nerecomandat minorilor


     Proiecție eveniment urmată de dezbatere, în această seară, la Astra Film Festival. Filmul documentar În plasa prădătorilor sexuali, de Vít Klusák, Barbora Chalupová, care a stabilit un record absolut la box-office în Cehia – 115.000 de bilete vândute în primul weekend de proiecție, depășind Joker sau Fast&Furious, va putea fi vizionat în această seară, în premieră națională, la Astra Film Festival, începând cu ora 20:00, la Scena Lac. Vizionarea va fi urmată de o dezbatere la care publicul este invitat să participle. Tot astăzi, în cadrul AFF2020, cinefilii se vor bucura de alte filme de excepție: o premieră mondială, trei premiere naționale.
     În plasa prădătorilor sexuali/ Caught in the net este un film documentar care arată abuzurile online asupra minorilor de către bărbați. Trei actriţe, zece zile şi 2.458 de prădători sexuali. Un experiment care dezvăluie cât de gravă şi urgentă este problema abuzurilor sexuale asupra copiilor pe internet. Trei actriţe cu înfăţişare adolescentină spun că au 12 ani pe conturi false de pe reţelele de socializare. Vorbesc cu bărbaţi de toate vârstele, iar cei mai mulţi dintre ei le invită la video sex, le trimit poze cu penisul erect sau link-uri către filme porno. Unii chiar vor să le şantajeze. Şi ce se întâmplă dacă aceşti bărbaţi îşi întâlnesc victimele faţă în faţă?
     Filmul În plasa prădătorilor sexual” este un nerecomandat minorilor.
     După proiecția din această seară, publicul este invitat la o dezbatere moderată de jurnalista Alexandra Tănăsescu (culturaladubă.ro), cu participarea invitaților Cristian Șimonca (Blogu’ lu’ Ottravă) și Leah Iuliana Cornelia (ANITP Alba Iulia).
Detalii: Astra Film Festival
(11.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film sibiu 2020

Opinii: