REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Delta București”, la East European Forum 2017


     Regizoarea Eva Pervolovici a participat la East European Forum, organizat de Institute of Documentary Film la Praga, în perioada 6 – 12 martie 2017, cu filmul Delta București.
     East European Forum este cel mai mare eveniment de gen din Europa Centrală și de Est dedicat cineaștilor din Europa și America de Nord. În cadrul acestui program, regizorii și producătorii își prezintă proiectele pentru co-producții, pre-vânzare, distribuție sau alte forme de sprijin financiar și cooperare. East European Forum este precedat de un atelier de pregătire pentru sesiunea de pitching.
     Delta București este un documentar despre fosta Mănăstire Văcărești, transformată în închisoare în secolul 20. „Realizarea acestui documentar înseamnă să mă cufund în amintirile mele, dar să merg în trecutul îndepărtat, înainte de nașterea mea, și să caut istoria acestui loc. Factorul declanșator a fost tapiseria Lenei Constante, pe care mi-a trimis-o mama mea la Paris. Lena a fost deținută politic. Încercând să aflu mai multe despre anii ei petrecuți la închisoarea Văcărești, am aflat că multe femei au născut între zidurile acestei temnițe. Astăzi, copii rromi sunt născuți în același spațiu geografic, între zidurile lacului, în condiții similare cu cele din închisorile anilor ’60,” spune Eva Pervolovici.
     Detalii: East European Forum // Bucharest Delta // Marmita Films


Galerie Foto

Cuvinte cheie: delta bucuresti film, documentare romanesti, eastern european film 2017, eva pervolovici, institute of documentary film

Opinii: