REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„De ce eu?” – premieră irlandeză la Festivalul de la Dublin


     Premiera irlandeză a filmului De ce eu? va avea loc în data de 22 februarie la Festivalul Internațional de Film de la Dublin, în prezența regizorului Tudor Giurgiu.
     În ultimii ani, cel mai mare festival de film din Irlanda a inclus în program numeroase filme și evenimente românești și a avut ca invitați nume importante ale cinematografiei noastre. Proiectele au fost realizate cu sprijinul ICR Londra și al Ambasadei României la Dublin și au ilustrat o strategie, elaborată și derulată de ICR Londra, de a crea o prezență culturală românească în întreaga regiune atlantică, prin extinderea acțiunii în Irlanda și Islanda. 
     Fondat în 2003, Festivalul Internațional de Film de la Dublin a devenit rapid cel mai important festival irlandez de film și include în programul său premiere, evenimente speciale și întâlniri cu cineaști. Ediția din 2016 are loc în perioada 18-28 februarie.
     Detalii: www.icr-london.co.uk // www.facebook.com/ICRLondon/


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea vasile, de ce eu film, emilian oprea, institutul cultural roman, tudor giurgiu

Opinii: