REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„De ce au dispărut dinozaurii” sau educaţia sexuală fără iepuraşi


     Scurtmetraj studenţesc, cu mare succes la publicul de la DaKino 2015 unde a fost proiectat, De ce au dispărut dinozaurii este o comedie inteligent scrisă şi bine regizată.
Scenariul Simonei Sava aduce, cu umor, o problemă a părinţilor de azi, care încearcă să le facă educaţie sexuală copiilor, sau măcar să le răspundă la întrebări. Adaptare liberă a bancului cu albinuţe şi iepuraşi, povestea e cu dinozauri şi prezervative care seamănă foarte bine cu baloanele. O învăţătoare conservatoare (Nuami Dinescu) şi doi părinţi jenaţi (Andreea Bibiri şi Radu Romaniuc) sunt eroii unei secvenţe hilare.
Realizat ca film de an de regizorul Mihai Ghiţă, producţie UNATC, De ce au dispărut dinozaurii are un buget minim, participarea voluntară a actorilor şi sprijinul Şcolii nr.24 din Bucureşti. Cel mai dificil, spun realizatorii, a fost castingul pentru copii şi relaţia de lucru cu ei. Director de fotografie este Andrei Oană. 
Scurtmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit 2014, Festivalul Internaţional de Film Cluj Shorts 2015, Festivalul Internaţional de Film DaKINO 24 2015, Sehsüchte International Student Film Festival 2015.
Imagine: Dan Ţuculescu

    

Cuvinte cheie: andrei oana, de ce au disparut dinozaurii film, filme studentesti unatc, mihai ghita, simona sava

Opinii: