REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDarko Perić, actorul din ”La Casa De Papel”, vine la Sunscreen Film &Arts Festival


     Sunscreen Film &Arts Festival anunță programul complet al primei ediții, care va avea loc între 8 – 11 septembrie la Constanța. Invitatul special al evenimentului va fi actorul de origine sârbă Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol La Casa de Papel (Netflix), unde l-a jucat pe Helsinki. Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului Patria (r. Alejandro Lobo, 2017), inspirat din fapte reale, unde îl joacă pe Ioan Clămparu, un proxenet român căutat internațional.
     Darko Perić și-a început cariera în 2010, când a fost distribuit în serialul spaniol Crematorio produs de Canal+. În 2015 a jucat în filmul A Perfect Day, alături de Benicio del Toro și Tim Robbins. A devenit cunoscut în lumea întreagă datorită rolului din La Casa Del Papel de pe Netflix, care a fost desemnat Cel mai bun serial dramatic la Premiile Emmy 2018. 
     Spectatorii vor avea ocazia să întâlnească la Constanța și nume importante ale cinematografiei și scenei de entertainment din România. Astfel, la Sunscreen sunt așteptați actorii din Clanul, noul serial produs de ProTV: Șerban Pavlu, George Mihăiță, Mădălina Craiu, Constantin Dogioiu, Codin Maticiuc și co-scenarista Lia Bugnar-care vor fi prezenți la premiera primului episod al seriei, joi, 8 septembrie, de la 20:30, în Piața Ovidiu.
     În același loc, Matei Dima (BRomania)se va întâlni cu spectatorii vineri, 9 septembrie, de la ora 20:30, după avanpremiera unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului, Teambuilding. Regizorul Alexandru Lustig și Șerban Pavlu vor fi în Piața Ovidiu sâmbătă, 10 septembrie, pentru comedia Nunți, botezuri, înmormântări, iar Mircea Bravo, Bunica Tanti Lenuța și regizorul Cristian Ilișuan se vor întâlni cu publicul duminică, 11 septembrie, pentru filmul Mirciulică.
     Actorul Marius Bodochi și regizorul Victor Canache vor fi prezenți la avanpremiera filmului Capra cu Trei Iezi de vineri, 9 septembrie, ora 20:30, la Sala Jean Constantin.Și mai mulți invitați români vor fi anunțați în perioada care urmează pe site-ul și pagina de Facebook Sunscreen.
     Programul festivalului, care include peste 25 de filme românești și internaționale, va fi completat de concerte extraordinare, care vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja. Joi, 8 septembrie, în prima zi a festivalului, fanii muzicii trap sunt așteptați la concertul pe care îl vor susține Oscar și Yakki, doi dintre cei mai apreciați tineri artiști ai momentului.
     Vineri, 9 septembrie, e rândul lui Jean Gavril, autorul unor hituri precum Ultimul val sau Unde ești tu, cunoscut publicului și drept câștigătorul primului sezon al show-ului Dancing on Ice, să urce pe scena de la Soveja. Seara se va încheia spectaculos cu un recital The Turbans, formație compusă din artiști britanici, greci sau turci,care vor aduce la Constanța un show unic de muzică balcanică și bună dispoziție.
     SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa. Sponsori:Regina Maria, Banca Transilvania, LIDL Powered by KISS FM. Recomandat de PRO TV Susținut de LitoralulRomanesc.ro Parteneri: Plaja Reyna, CityPark, OrganizatiaPatronalaMamaiaConstanta, Facultatea de Arta din cadrulUniversitatiiOvidiusConstanta Parteneri media naționali:Agerpres Parteneri media locali:Dobrogea Tv, Dotto Tv, Constanța Tv, Cuget Liber, Focus Press, Ziua De Constanța, Tomis News, Info Sud-Est, Ordinea, Atac De Constanța, CT News, Radio Constanța, DiscoverDobrogea, Funky Travel, Metropola Constanța
Detalii: www.SunscreenFestival.ro.
 
 
(24.08.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: darko peric, sunscreen constanta 2022, sunscreen film & arts festival 2022

Opinii: