REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Daniel Sandu și Andrei Teodorescu, premii la MMIFF 2015


Premiile de la prima ediție Maramureș International Film Festival - Sighetu Marmației au fost anunțate aseară, înainte de proiecția filmului Carmen, regizat de Doru Nițescu.

     Scurtmetrajele din competiție au fost jurizate de criticul de film Dana Duma, regizorul Copel Moscu și actorul Doru Ana.
Cai Putere, regizat de Daniel Sandu, și Frunze călătoare / Fallen Leaves, regizat de Masha Kondakova din Ucraina, au primit Premiul Cel mai bun scurtmetraj MMIFF 2015.
Premiul pentru Cel mai bun film studențesc românesc a fost câștigat de Brigada neagră, regizat de Andrei Teodorescu. Tot el a primit și Premiul Special oferit de Primăria Sighetu Marmației, care constă în asigurarea producției unui scurtmetraj, singura condiție fiind aceea de a realiza filmul la Sighetu Marmației. Scurtmetrajul realizat în cadrul acestui proiect va fi prezentat la ediția din 2016 a festivalului.
Premiul Crossing Borders a fost câștigat de scurtmetrajul Înghețata / Ice Cream (Turcia), regizat de Serhat Karaaslan.  
Proiecția filmului Carmen a fost introdusă de Doru Ana, care joacă în pelicula regizată de Doru Nițescu pe un scenariu scris de el și Tudor Voican.
În programul ultimei seri de festival a fost și scurtmetrajul românesc Sthorzina, regizat de Dan Radu Mihai.   
Maramureș International Film Festival este susținut de Primăria municipiului Sighetu Marmației și este organizat în parteneriat cu Yakasha Film și Fundația Filmul Românesc.



 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei teodorescu, brigada neagra film, cai putere film, carmen film, daniel sandu, maramures international film festival 2015

Opinii: