REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Dana Bunescu, invitat special al Caravanei Zilele Filmului Românesc la Bacău


     În ultimul weekend al lunii iunie, în perioada 28-30 iunie, Caravana Zilele Filmului Românesc poposește pentru trei zile la Bacău, cu trei dintre cele mai recente filme românești. Proiecțiile se vor desfășura în Parcul Catedralei. Intrarea este liberă.
     În ultima zi a caravanei, cu ocazia proiecției Distanța dintre mine și mine, în regia Monei Nicoară, monteur-ul Dana Bunescu va fi prezentă pentru introducerea filmului și pentru a discuta cu cinefilii băcăuani, după finalul filmului. Dana Bunescu e câștigătoare a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017 pentru montajul filmului Ana, Mon Amour.
     Programul Caravanei Zilele Filmului Românesc la Bacău
Vineri,  28 iunie, 21:00 –Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, r. Radu Jude, durata: 140 min
Sâmbătă, 29 iunie, 21:00 - Lemonade, r. Ioana Uricaru, durata: 88 min
Duminică, 30 iunie, 21:00 - Distanța dintre mine și mine, r. Mona Nicoară și Dana Bunescu, durata: 89 minute - Proiecție în prezența realizatoarei Dana Bunescu, urmată de Q&A.
     Caravana Zilele Filmului Românesc aduce în fiecare an proiecții de filme autohtone în orașele rămase fără săli de cinema sau în orașele în care filmele românești nu sunt promovate suficient. Itinerariul caravanei este disponibil pe site. Proiect prezentat de Dedeman, organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, în parteneriat cu Asociația Ingenious Drama și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Detalii: filmedefestival.ro
(24.06.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc 2019, dana bunescu, distanta dintre mine si mine documentar, imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari film, lemonade film, voodoo films

Opinii: