REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Curiozitate”... de regizor


     Un grup de tineri gălăgioşi stau de vorbă în faţa unui club bucureştean. Sunt veseli, spun bancuri şi râd uşor dezechilibraţi de aburii alcoolului. Totul e bine, până când, în imediata apropiere, apare un bărbat, la fel de tânăr, dar mult mai elegant, mult mai bine îmbrăcat şi foarte curios. Bătaia începe repede. Cu ţipete, lovituri puternice şi căzături dureroase. Sau care par dureroase.

     Când lupta s-a încheiat, grupul tinerilor se readună. Se ajută unul pe celălalt, se scutură şi caută cu ochii semnele marcate pe trotuar. Din nou spun bancuri, aceleaşi bancuri. Tânărul bine îmbrăcat îşi face apariţia şi iar începe bătaia. Şi încă o dată. Până cand toată echipa prinde mişcarea.  Nu e realitatea străzilor din Bucureşti, ci una dintre serile de filmare pentru scurtmetrajul  Curiozitate al regizorului Andrei Ion. Niciunul dintre trecătorii de pe Calea Victoriei nu deranjează echipa de filmare. Luminile, permanent aranjate de operatorul Silviu Crăciun, aparatul de filmare, stativele şi alte echipamente dau clar de înţeles că nu e o luptă ”pe bune”. Povestea scurtmetrajului SF îl are ca personaj principal pe Charly, interpretat de actorul Costin Sforaru, care joacă dublu rol. Echipa este coordonată de producătorul Adela Cotimanis.

     Este încă unul dintre proiectele dezvoltate de către echipa filmaddict. Deşi n-au terminat de mult timp cursurile Facultăţii de Regie sau ale celei de imagine de film, grupul îşi dezvoltă proiectele în regim de producţie independentă. Printre producțiile de scurtmetraj realizate până acum de către filmaddict se numară Câmp cu maci, regia Iliana Dumitrache, film ce a fost premiat pentru Debut la Festivalul Național de Film Românesc, Constanța 2012, iar scurtmetrajul Unde dai și unde crapă, realizat tot de către Andrei Ion, a primit Premiul pentru regie la Future Movie Festival, Galaţi 2011.



 


 


Cuvinte cheie: andrei ion, costin sforaru, curiozitate, scurtmetraj

Opinii: