REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cristina Flutur în miniseria “Resistance” la TF1


  


   Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au fost revelaţia Festivalului de Film de la Cannes 2012, când au primit Premiul de interpretare feminină pentru rolurile din După dealuri, regizat de Cristian Mungiu.
Impresia bună pe care le-au făcut-o francezilor i-a adus Cristinei Flutur un rol în miniseria Resistance, produsă pentru TF1 de Alain Goldman şi regizată de David Delrieux şi Miguel Courtois. Cristina interpretează rolul Cristinei Boico, evreică studentă la Sorbona, implicată în acţiunile Rezistenţei Franceze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi este primul rol ei rol în limba franceză.
     Resistance este coproducţie Gaumont Television şi Legende Films, cu participarea canalului TF1, are 6 episoade şi a fost lansată în Franţa pe 19 mai 2014.
Miniseria este difuzată cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de la eliberarea Parisului de sub ocupaţia nazistă şi este povestea unor tineri din clase sociale diferite, care au construit Rezistenţa franceză. Cristina Boico, personajul interpretat de Cristina Flutur, a existat în realitate.
Din distribuţie fac parte actorii Fanny Ardant, Richard Berry şi Isabelle Nanty.
Filmările au avut loc în perioada 2013-2014, în sudul Franţei, la Bordeaux şi Paris.
 

Cuvinte cheie: cosmina stratan, cristian mungiu, cristina flutur, dupa dealuri

Opinii: