REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCristian Mungiu – Președintele juriului Cinéfondation și al competiției de scurtmetraj


     La cea de-a 70-a ediție a Festivalului de la Cannes (17-28 mai), Cristian Mungiu va prezida juriul Cinéfondation și al competiției de scurtmetraj, după ce a fost membru în juriul condus de Steven Spielberg în 2013.
     Remarcabil reprezentant al noului val roman, Cristian Mungiu se bucură de o lungă istorie la Festival.  După ce a câștigat Palme d’Or pentru cel de-al doilea lungmetraj al său, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, el și-a adjudecat și premiile pentru cel mai bun scenariu și cea mai bună actriță pentru După dealuri, precum și pentru cel mai bun regizor (Bacalaureat).
     „Valoarea și originalitatea n-au fost niciodată ușor de recunoscut în cinema. Și e chiar mai dificil să recunoști valoarea și originalitatea regizorilor foarte tineri. Dar Cinéfondation este cunoscut tocmai pentru succesul de a face acest lucru și cu un mare efect. Cinéfondation le-a oferit întotdeauna tinerilor regizori sprijinul și recunoașterea necesare la începutul carierei lor, în așa fel încât ei să se poată exprima curajos și să-și găsească propria voce. Sper să continue să obțină același impact. Sunt mândru să pot avea un rol în acest demers,” spune regizorul roman despre program.
     Detalii: Cinéfondation


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cannes 2017, cinefondation 2017, cristian mungiu, juriu competitie oficiala scurtmetraj

Opinii: