REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCristi Puiu a prezentat ”Trei exerciții de interpretare” la UNATC


     Filmul Trei exerciții de interpretare, în regia lui Cristi Puiu, a fost vizionat la UNATC București, în cadrul proiectului „Să Film!”, organizat de UNATC și revista Film Menu.  Proiectul își propune să ofere contextul necesar unui dialog între public și realizatorii celor mai recente filme românești.

După vizionare, a avut loc o discuție moderată de Andrei Rus și Gabriela Filippi, la care au participat regizorul Cristi Puiu, actorul Ugo Broussot și operatorul Luchian Ciobanu. Filmul este segmentat în trei părți, fiecare dintre ele având ca punct de pornire opera "Trei conversaţii", scrisă de filozoful și scriitorul rus Vladimir Solovyov. Cristi Puiu a fost invitat de studioul Chantiers Nomades, din Toulouse, Franța, pentru a susține un atelier de actorie de film. Sub acest pretext, s-a născut filmul Trei exerciții de interpretare, o trilogie minimalistă despre cinema şi literatură, viaţă socială şi spirituală și a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

      


Cuvinte cheie: cristi puiu, film menu, trei exercitii de interpretare, unatc

Opinii: