REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCristi Puiu, a patra oară în juriul Aristoteles Workshop


     Ediția cu numărul unsprezece a workshop-ului de film documentar Aristoteles Workshop, program inițiat de Dan Nuțu și Cristina Hoffman în 2006, a început pe 23 august, în Șurdești, Maramureș.
     Cei 12 participanți, ghidați de expertul Thierry Garrel și profesorii Nino Kirtadze, Tania Rakhmanova și John Appel, au trecut de la teorie, la prospecție, filmare iar acum se află în ultima fază de montaj a celor cinci filme care vineri, 23 septembrie, vor fi prezentate în fața unui juriu de profesioniști.
     Din juriul ediției de anul acesta a Aristoteles Workshop fac parte: regizorul Cristi Puiu, jurnalistul de film și cultură Magdalena Popa Buluc, regizorul Dan Curean, Kumjana Novakova (cofondatoarea și directoarea Festivalului de Film Pravo Ljudski din Sarajevo și fondatoarea școlii de film documentar ACTive), criticul de film și artă Nicolas Feodoroff și Thanos Stavropoulos (membru al echipei de programare a Festivalului de Film Documentar Salonic).
     Participanții au format cinci echipe, fiecare având deja un subiect pentru documentar.
     Proiecția celor cinci filme va avea loc vineri, 23 septembrie, la Teatrul Municipal Baia Mare. Juriul va decide cel mai bun film documentar iar câștigătorul va primi un premiu de 2.000 euro, oferit de Farmexim. 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2016, atelier film documentar, cristi puiu, dan nutu, juriu

Opinii: