REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Crai Nou”, de Alina Grigore, selectat la Festivalul de Film San Sebastian 2021


     Alina Grigore este în competiție la San Sebastian (17-25 septembrie 2021) cu lungmetrajul Crai nou / Blue Moon, debutul ei regizoral.
     Filmul este călătoria psihologică a unei tinere femei către dezumanizare. Irina se străduiește să termine studiile pentru a scăpa de violența dintr-o familie disfuncțională. O experiență sexuală ambiguă cu un artist, o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București.
     Scenariul a fost construit împreună cu actorii, la fel ca proiectul Ilegitim. Încurajată de Adrian Sitaru, Alina Grigore a și regizat filmul. Filmările s-au desfășurat pe Muntele Giumalău, la Cabana Gigi Ursu. Producătoarea Gabriela Suciu a reușit să managerieze un buget mic în condițiile dificile de filmare.
     În rolurile principale sunt Ioana Chițu și Mircea Postelnicu, iar în alte roluri sunt Vlad Ivanov și Ioana Flora, Mircea Silaghi, Emil Măndănac, Robi Urs, Ilinca Neacșu, dar și elevii școlii InLight: Mașa Ciobanu, Gabriel Cojocaru, Gabriel Hangu, Mădălina Drăgănescu.
Filmul va vea premiera românească în noiembrie 2021.
Detalii: sansebastianfestival.com / facebook
 
(23.07.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina grigore, atelier de film, blue moon film, crai nou film, ioana chitu actrita, mircea postelnicu

Opinii: