REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Corneliu Porumboiu și echipa „Comoara” la Avanpremiera Les Films de Cannes à Bucarest


     Sâmbătă, 30 mai, ora 19.30, la Cinema Studio, la Avanpremiera Les Films de Cannes à Bucarest regizorul Corneliu Porumboiu și echipa filmului Comoara se vor întâlni cu publicul din București la premiera națională a peliculei selecționate la Cannes.

     Primită entuziast de critica internațională la Festivalul de la Cannes, unde a avut premiera mondială în secțiunea Un Certain Regard, Comoara este o comedie inspirată de povestea adevărată a unor căutători de comori împătimiți. Corneliu Porumboiu, actorii și echipa filmului vor răspunde întrebărilor spectatorilor la final.
Comoara confirmă inteligenţa şi virtuozitatea scriiturii lui Porumboiu, un cineast care acordă cea mai mare importanţă cuvintelor şi sensurilor acestora”, notează cronicarii ARTE în corespondența de la Cannes.
Revista franceză „Les Inrockutibles” descrie filmul ca pe o „minunată fabulă despre România de azi, o frumoasă demonstraţie a umorului tipic românesc”.
Detalii: www.filmedefestival.ro, facebook
 

Cuvinte cheie: avanpremiera les films de cannes a bucarest, comoara film, corneliu porumboiu, les films de cannes a bucarest 2015

Opinii: